Home Nederland Militairen begonnen met opruimen strand Schiermonnikoog

Militairen begonnen met opruimen strand Schiermonnikoog

Zo’n 100 militairen zijn op de Schiermonnikoog begonnen met het opruimen van de vervuilde stranden. De opruimactie kon vanwege hoogwater niet voor 10:00 uur  beginnen. De militairen worden ingezet op het oostelijk deel van het eiland. Dit is vanwege ontbrekende infrastructuur slecht toegankelijk voor het publiek. Ze gebruiken hiervoor hun eigen terreinvoertuigen: 4-tonners en Amaroks.


Beeld: ©Defensie

Dat ze ooit blij zou zijn met een militaire invasie op haar eiland, had burgemeester Ineke van Gent niet verwacht. Toch is het zo. “Ik ben heel erg blij om al die militairen hier te zien. Na iedere wisseling tussen eb en vloed liggen de stranden weer vol met nieuwe troep. Het voelt als dweilen met de kraan open, maar we blijven dweilen en daar kunnen we de militairen heel erg goed bij gebruiken.”

De militairen arriveerden met de veerboot van 6:30 uur en ze zijn ondergebracht op een kampeerboerderij. Kolonel Paul van der Touw leidt de inzet: “De steun wordt geleverd door 43 Gemechaniseerde Brigade uit Havelte. Het gaat om 44 en 45 Pantserinfanteriebataljon en 10 Natresbataljon [nationale reserve]. Ieder bataljon levert zo’n 35 mannen, vrouwen en terreinvoertuigen.”

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Analize na ‘de Graafschap-SC Cambuur’, wi-j komt (altied) weer terug

Eindelijk…., afgelopen vrijdagavond was het weer zover; de eerste competitiewedstrij…