Home Nederland Consument nagenoeg even positief

Consument nagenoeg even positief

De stemming onder consumenten is in februari 2018 nauwelijks veranderd, meldt het CBS. Het consumentenvertrouwen komt uit op 23, tegen 24 in januari. Zowel het oordeel over het economisch klimaat als de koopbereidheid was een fractie minder positief.
Met 23 ligt het consumentenvertrouwen in januari ruim boven het gemiddelde over de afgelopen twintig jaar (- 3). Het vertrouwen bereikte in januari 2000 de hoogste stand ooit (36). Het dieptepunt werd bereikt in maart 2013 (-41). Het consumentenvertrouwen schommelt al een jaar lang tussen 23 en 26.

Oordeel over economisch klimaat iets minder positief

Het oordeel over het economisch klimaat is in februari iets minder positief. Deze deelindicator van het consumentenvertrouwen gaat van 45 in januari naar 43 in februari. Zowel het oordeel over de economische situatie in de komende twaalf maanden als over de afgelopen twaalf maanden was iets minder positief dan in januari.

De koopbereidheid daalt in februari ook een fractie. Deze deelindicator komt uit op 10, tegen 11 in januari. Consumenten zijn wat minder positief over hun financiële situatie, maar vinden de tijd even gunstig voor het doen van grote aankopen.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Minister Slob: ‘Ontevreden over aantal thuiszitters’

Het afgelopen schooljaar is er voor meer thuiszitters een oplossing gevonden waardoor ze w…