Home Gelderland Achterhoek Het gaat….. in Doetinchem, maar niet super!

Het gaat….. in Doetinchem, maar niet super!


De Geuzennaam van de Graafschap is ‘de Superboeren’, bedacht in de tijd dat Hans Kraay jr. onder de bezielende leiding van Simon Kistemaker zijn mooiste periode van zijn voetballoopbaan beleefde. Maar super gaat het nog lang niet in Doetinchem. De ploeg, tegenwoordig onder leiding van ‘Superfries’ Henk de Jong, kan nog niet in constanten overtuigen. Uit, tegen Jong Ajax, was misschien wel de beste wedstrijd van het seizoen. Een wedstrijd, waarin alles klopte en de Amsterdammers als schooljongens in de hoek werden gezet.

Hoe anders was het afgelopen vrijdag tegen die andere jonkies, die van AZ uit Alkmaar. Een wedstrijd, die de ruim 7500 trouwe supporters moesten uitzitten. Een wedstrijd die nooit boeiend werd en zeker niet hartverwarmend.

De stadionspeaker van dienst begon (onder toeziend oog van de aanwezige St. Nicolaas) met de tekst: “vandaag worden er geen cadeautjes gegeven, maar de Graafschap wil u wel op een mooie wedstrijd trakteren”. Het eerste deel van die tekst klopte inderdaad; want ook Jong AZ gaf weinig weg. Alleen het tweede deel van de aankondiging kwam niet uit de verf; de wedstrijd was ook aan ‘Graafschapzijde’ van een bedenkelijk niveau. Het enige cadeautje dat weggegeven werd, kwam letterlijk uit de handen van keeper Olij. Grabbelde hij in de 16e minuut een schot van van Mieghem nog net voor de doellijn, op slag van rust grabbelde hij naar een schot van Lars Nieuwpoort, waarop de topscoorder van de Graafschap, Daryl van Mieghem, alert reageerde: 1-0 dus bij rust. De Graafschap iets beter, maar niet meer dan dat.

De tweede helft evenzo veel hoogtepunten als in de eerste helft, heel weinig dus. Weinig concrete aanvallen, al was het in de 74e minuut nog even bibberen voor de Graafschap. Mees Hoedemakers van Jong AZ ging in de counter alleen op keeper Bednarek af en de doelman van de Graafschap keerde de inzet van de Alkmaarder en ook de rebound van El Hanaoui werd voor de doellijn weggehaald, dit maal  door Robert Klaassen.

Eind goed, niet alles goed… wel geknokt…. en dat zal Hans Kraay jr. goed doen.

De Graafschap – Jong AZ: 1-0

Arbiter Freek van Herk | Toeschouwers: 7.508

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Daryl van Mieghem (45.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Straalman, S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort; Van Overbeek (62. Schoop), Receveur, Serrarens (86. Keurntjes), Klaasen (76. Van Diermen), Tutuarima; Van den Hurk en Van Mieghem.

Opstelling Jong AZ: Olij ©; Opdam, Regeling, Bakker, Kramer; Hoedemakers, Bel Hassani (88. Kurban), Reijnders (61. Jacobs); El Hasnaoui (62. Kaandorp), Koreniuk en Garcia.

Gele kaart(en) De Graafschap: L. Nieuwpoort (40.), Van Overbeek (43.)

Gele kaart(en) Jong AZ: Hoedemakers (24.), Regeling (48.

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Alkmaar – Man (81) ernstig gewond na mishandeling

De politie zoekt getuigen van een incident waarbij een 81-jarige man uit Alkmaar gewond is…