Home Nederland Vrachtschip levert bouwmateriaal voor Sint Eustatius

Vrachtschip levert bouwmateriaal voor Sint Eustatius

De eerste lading met diverse bouwmaterialen aan boord is aangekomen op Sint Eustatius. Het materiaal is bestemd voor reparatie aan huizen die verwoest of ernstig beschadigd zijn door de orkanen Irma en Maria. De lading bestaat voornamelijk uit hout, metaal en zink. De distributie van het materiaal valt onder verantwoordelijkheid van de wnd. gezaghebber van Sint Eustatius, Julian Woodley.

De verbouwing van de beschadigde huizen vindt in fases plaats, waarbij de ergst beschadigde huizen als eerste in aanmerking komen voor het bouwmateriaal. Een tweede schip met bouwmaterialen is onderweg en zal dit weekend aankomen op Sint Eustatius.

Het materiaal is vervoerd in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, verantwoordelijk voor de noodhulp en wederopbouw van de Bovenwindse Eilanden Sint Maarten, Saba en Sint Eustatius.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…