Home Nederland Noodwoningen voor Sint Maarten

Noodwoningen voor Sint Maarten

Als bouwpakket kwamen ze vrijdag 20 oktober op Sint Maarten: noodwoningen voor mensen die geen huis meer hebben na de orkaan Irma. Gebracht door een Airbus A400 van de Franse krijgsmacht, geregeld door het Nederlandse ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Nederland en Frankrijk werken goed samen bij de hulp aan Sint Maarten en Saint-Martin.

Uit het vliegtuig kwamen ook medische goederen als couveuses, echoapparaten  en anesthesie-apparatuur. Ook bracht het toestel spullen voor de politie.

Sinds de orkaan Irma het eiland op 6 september het eiland zwaar verwoestte, zijn al veel ladingen hulpgoederen naar Sint Maarten verscheept en gevlogen. Eind deze maand komt het marineschip de Karel Doorman voor de derde keer om het eiland te bevoorraden.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…