Home Nederland Reactie minister Koenders van Buitenlandse Zaken op de bevrijding van Raqqa

Reactie minister Koenders van Buitenlandse Zaken op de bevrijding van Raqqa

“De bevrijding van Raqqa is een belangrijke mijlpaal in de strijd tegen ISIS. Mijn gedachten gaan uit naar de slachtoffers die bij de strijd zijn gevallen en de burgers die jarenlang onder het barbaarse ISIS-bewind hebben geleefd.

Tegelijkertijd realiseer ik mij dat het militair verslaan van ISIS slechts het begin is. Nederland blijft zich daarom inzetten voor een duurzame politieke oplossing voor Syrië. Om tegemoet te komen aan de eerste noden van de bevolking in op ISIS bevrijde gebieden, draagt Nederland onder meer bij aan humanitaire hulp en ontmijning. Het is essentieel dat hulpverleners direct toegang krijgen tot Raqqa om levensreddende hulp te kunnen geven.”

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …