Home Nederland USAR.NL begonnen met noodhulp op Sint Maarten

USAR.NL begonnen met noodhulp op Sint Maarten

Woensdagochtend 13 september (lokale tijd) is het volledige team van USAR.NL op Sint Maarten gearriveerd. De vier reddingsgroepen, in totaal 40 mensen, zijn vanaf het vliegveld direct vertrokken om aan de slag te gaan. Dankzij de al eerder gearriveerde verkenningsgroep is duidelijk waar de hoogste prioriteit ligt. De overige USAR-leden zijn doorgereisd naar de Base of Operations voor de komende periode.

Verkenningsploeg
Dankzij de voorbereidingen door de eerdere verkenningsploeg kunnen de reddingsgroepen vandaag direct aan de slag. Eerste prioriteiten zijn om het ziekenhuis en verschillende scholen op Sint Maarten weer volledig inzetbaar te maken. De afgelopen dagen heeft de verkenningsploeg samen met het United Nations Disaster Assessment and Coordination-team (UNDAC) en de lokale overheid de belangrijkste prioriteiten opgesteld.

Het verblijf
Het team richt haar Base of Operations in bij een hotel in Philipsburg. Het gebouw is nog intact, maar er is geen sprake van stromend water of elektriciteit. De woensdag werkt het team met materieel van de lokale brandweer en enkele spullen die de verkenningsploeg bij een bouwmarkt heeft kunnen halen. Nagenoeg al het eigen materieel arriveert donderdagochtend lokale tijd met een vrachtvliegtuig van de Duitse luchtmacht.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …