Home Nederland Onderhandelingen over nieuw kabinet gaan verder

Onderhandelingen over nieuw kabinet gaan verder

Op woensdag 6 september gaan de formatiebesprekingen verder. Informateur Gerrit Zalm en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komen dan samen in het Tweede Kamergebouw, in de Stadhouderskamer. De informateur en de onderhandelaars ontvingen op dinsdag 5 september de voorzitter van VNO-NCW, Hans de Boer en daarna de voorzitter van de FNV, Han Busker. De afzonderlijke gesprekken volgden op de aankondiging dat vakbonden en werkgevers geen sociaal akkoord sluiten met het nieuwe kabinet.

Maandag lieten de bonden FNV, CNV en VCP weten dat ze per direct uit het overleg met de werkgevers stapten. De bonden noemden de kloof met de werkgevers te groot. De bonden willen meer vaste contracten voor werknemers, de werkgevers vinden flexibele arbeidsrelaties passender bij een moderne arbeidsmarkt. De vier partijen die betrokken zijn bij de kabinetsformatie hadden graag een akkoord met de sociale partners gesloten, om daarmee de maatschappelijke steun voor hun plannen te vergroten.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …