Home Nederland Verdachten fipronil-zaak blijven nog 30 dagen in voorlopige hechtenis

Verdachten fipronil-zaak blijven nog 30 dagen in voorlopige hechtenis

De 2 mannen die verdacht worden van het gebruik van fipronil bij pluimveebedrijven moeten 30 dagen langer in voorlopige hechtenis blijven. Dat oordeelde de raadkamer van de rechtbank Overijssel.

Lopend onderzoek en geschokte rechtsorde
De raadkamer oordeelt dat er voldoende ernstige bezwaren en gronden zijn om hen langer vast te houden. De verdenkingen tegen beide verdachten is op dit moment zwaar genoeg. Als gronden voor de voorlopige hechtenis zijn de onderzoeksgrond en de geschokte rechtsorde van toepassing. Na de termijn van 30 dagen kunnen de verdachten weer aan de raadkamer worden voorgeleid.

Ernstige bezwaren en gronden
Om verdachten in voorlopige hechtenis te nemen of om deze te verlengen moeten er voldoende gronden en ernstige bezwaren zijn. Dat betekent ten eerste dat het Openbaar Ministerie een gegronde verdenking moet hebben van een strafbaar feit. Ten tweede moeten er gronden zijn. Gronden voor voorlopige hechtenis zijn bijvoorbeeld het lopende onderzoek, herhalingsgevaar of de ernst van het feit.

Fipronil bij pluimveebedrijven
Het Openbaar Ministerie verdenkt de 2 bestuurders van een ontsmettingsbedrijf ervan dat zij het bestrijdingsmiddel fipronil hebben gebruikt bij pluimveebedrijven in Nederland en dat zij daarmee de volksgezondheid in gevaar hebben gebracht. Daarnaast worden zij verdacht van het voorhanden hebben van een verboden biocide.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Hengelo – Scooterrijder verongelukt na aanrijding met trein

Een scooterrijder is donderdagochtend 19 juli om het leven gekomen nadat hij is aangereden…