Home Nederland Informateur Zalm: nieuw kabinet niet voor Prinsjesdag

Informateur Zalm: nieuw kabinet niet voor Prinsjesdag

Er zit voortgang in de formatie, maar een nieuw kabinet komt er waarschijnlijk niet voor Prinsjesdag (dinsdag 19 september). Dat schrijft informateur Gerrit Zalm maandag 28 augustus in een brief aan Tweede Kamervoorzitter Khadija Arib.

Dat de formatie nog zeker enkele weken voortduurt, komt met name doordat het Centraal Planbureau tijd nodig heeft voor het doorrekenen van de plannen die op tafel liggen in de onderhandelingen tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie.

Op woensdag 30 augustus gaan de formatiebesprekingen verder. Informateur Gerrit Zalm en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komen dan samen in het Johan de Witthuis, aan de Haagse Kneuterdijk. Op donderdag 24 en vrijdag 25 augustus werd voor het eerst buiten Den Haag onderhandeld, op landgoed De Zwaluwenberg in Hilversum. Op maandag 28 augustus waren de onderhandelingen in het Tweede Kamergebouw, in de Stadhouderskamer.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …