Home Nederland Formatiebesprekingen gaan verder

Formatiebesprekingen gaan verder

Vandaag gaan de formatiebesprekingen verder. Informateur Gerrit Zalm en de onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie komen dan samen in het Johan de Witthuis aan de Kneuterdijk in Den Haag. Op maandag 21 augustus waren de onderhandelingen in het Tweede Kamergebouw, in de Stadhouderskamer.

Na een vakantieperiode van drie weken gingen de gesprekken tussen VVD, CDA, D66 en ChristenUnie op woensdag 9 augustus verder. De vier partijen onderhandelen sinds woensdag 28 juni. Op woensdag 19 juli was de laatste sessie met onderhandelingen vóór de vakantie. De volgende onderhandelaars van VVD, CDA, D66 en ChristenUnie voeren gesprekken over de formatie van een nieuw kabinet:

  • VVD: Mark Rutte en Halbe Zijlstra
  • CDA: Sybrand van Haersma Buma en Pieter Heerma
  • D66: Alexander Pechtold en Wouter Koolmees
  • ChristenUnie: Gert-Jan Segers en Carola Schouten
Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …