Home Nederland Drie Nederlanders gewond in Barcelona

Drie Nederlanders gewond in Barcelona

Minister Koenders van Buitenlandse Zaken heeft zijn Spaanse ambtgenoot Dastis donderdagavond condoleances overgebracht. ‘Onze gedachten zijn bij de slachtoffers van de wrede en laffe aanslag in Barcelona, hun nabestaanden en de gewonden die zijn te betreuren. De Ramblas, de wereldberoemde promenade in het hart van de stad, is in een klap veranderd in een plaats van rouw. Het ministerie van Buitenlandse Zaken (de ambassade en de honorair consul) staat in nauw contact met de Spaanse autoriteiten en ziekenhuizen in Barcelona.’

Bij de aanslag zijn voor zover nu bekend drie Nederlanders gewond geraakt. Ze zijn buiten levensgevaar en hebben contact gehad met hun familie. Ze zijn overgebracht naar een ziekenhuis. De ambassade en de honorair consul in Barcelona staan hen waar nodig bij. Het ministerie van Buitenlandse Zaken staat in contact met hun familie.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blokhuis kondigt grootschalige extra vaccinatie aan: Ruim half miljoen kinderen krijgen oproep

Volgend jaar worden zo’n 650.000 kinderen extra opgeroepen om zich te laten inenten tegen …