Home Nederland AkzoNobel bereikt overeenstemming met Elliott

AkzoNobel bereikt overeenstemming met Elliott

AkzoNobel heeft vandaag bekend gemaakt dat zij na recente, constructieve gesprekken overeenstemming heeft bereikt met Elliott (i.e. vennootschappen verbonden met Elliott Advisors (UK) Limited) met als doel het normaliseren van de relatie met aandeelhouders.

De overeenkomst brengt onder andere mee dat de AkzoNobel-strategie om Specialty Chemicals volledig af te splitsen wordt ondersteund. Daarnaast zal Elliott de benoeming van Thierry Vanlancker als lid van de Raad van Bestuur van AkzoNobel steunen tijdens de komende Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders (BAVA) op 8 september.

AkzoNobel en Elliott zijn daarnaast, onder de voorwaarden van een standstill overeenkomst, overeengekomen de aanhangige juridische procedure op te schorten voor de duur van ten minste drie maanden.

AkzoNobel maakt vandaag ook bekend de voordracht van twee kandidaten voor haar Raad van Commissarissen. Elliott steunt hun benoeming.

Daarnaast is AkzoNobel voornemens een derde kandidaat te nomineren voor de Raad van Commissarissen, waarvoor grootaandeelhouders van de onderneming, waaronder Elliott, geraadpleegd zullen worden.

Antony Burgmans, Voorzitter van de Raad van Commissarissen, merkt op:
“Ik ben verheugd dat onze recente, constructieve besprekingen met Elliott het begrip tussen beide partijen heeft verbeterd. AkzoNobel blijft gericht op het creëren van twee sterk presterende ondernemingen van wereldklasse; Specialty Chemicals en Paints and Coatings. Wij kijken uit naar een voortgaande, constructieve relatie, die is gericht op waardecreatie voor alle aandeelhouders en andere belanghebbenden. Deze overeenkomst is volledig in lijn met ons huidige programma om een constructieve dialoog te onderhouden en te versterken met al onze aandeelhouders. Wij kijken uit naar een succesvolle BAVA op 8 september.”

Gordon Singer, CEO van Elliott Advisors (UK) Limited, voegt toe:
“Elliott is verheugd vandaag de standstill overeenkomst met AkzoNobel te hebben gesloten. Wij geloven dat AkzoNobel zal profiteren van de toevoeging van de kandidaten voor de Raad van Commissarissen. De overeenkomst van vandaag vormt een belangrijke volgende stap in het positioneren van AkzoNobel voor succes en de onderneming in staat te stellen waarde voor alle belanghebbenden te creëren. Als aandeelhouders kijken wij ernaar uit om voort te bouwen op de recente, constructieve dialoog met de onderneming.”

Deze overeenkomst volgt op het eerder op 25 juli 2017 door AkzoNobel gecommuniceerde pakket aan maatregelen om de constructieve dialoog met haar aandeelhouders te versterken en te onderhouden.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…