Home Nederland NS negeert ultimatum FNV: acties volgen

NS negeert ultimatum FNV: acties volgen

Vandaag om 12.00 uur is het ultimatum verlopen dat FNV Spoor aan NS heeft gesteld. NS is niet ingegaan op de eisen van de werknemers van NS. De 6000 leden van FNV Spoor eisen dat NS stopt met de krimp.

Concreet houdt dat in dat NS weer moet gaan meebieden op de concessies voor regionale lijnen, dat ze ermee moet stoppen de werkgelegenheid uit de regio’s te halen en dat ze de werkgelegenheid van de winkels en horeca op stations in eigen beheer moet houden. Daarnaast moet er op alle dubbeldekkers standaard met twee conducteurs gereden worden, vanwege gezondheid voor de conducteurs en de veiligheid voor de reizigers en medewerkers. Het niet inwilligen van de eisen betekent dat FNV Spoor samen met werknemers van NS spoedig tot acties overgaat.

Henri Janssen, bestuurder FNV Spoor: ‘Het is zonde dat het zover moet komen, maar de directie van NS laat ons op dit moment geen andere keus. Die sloopt het op twee na best presterende spoorbedrijf van de wereld. Dat is slecht voor de eigen werknemers en in de toekomst ook slecht voor de reizigers. De werknemers zijn het niet eens met de afbraakplannen, het spoor gaat hen aan het hart! We betreuren dit voor de reizigers, zij zullen op korte termijn hinder van deze acties ondervinden. Maar we moeten de krimpplannen van de directie tegengaan. Voor de lange termijn is dat niet alleen voor de werknemers, maar ook voor de reizigers en voor de kwaliteit van het openbaar vervoer juist het beste dat we kunnen doen. FNV Spoor en de werknemers van NS staan voor een goede, veilige en betaalbare dienstverlening voor reizigers, met prima arbeidsvoorwaarden en goede arbeidsomstandigheden, nu en in de toekomst.’

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…