Home Nederland SP: gaswinning in Groningen verder omlaag

SP: gaswinning in Groningen verder omlaag

Groningen werd onlangs opgeschrikt door de zwaarste aardbeving in twee jaar tijd. Beckerman (SP) wil dat minister Kamp (Economische Zaken) de gaswinning in de regio verder terugschroeft.

Vijf aardbevingen met een kracht van minstens 1,5 op de schaal van Richter moest de provincie Groningen de afgelopen maand verwerken. De belangrijkste oorzaak van de herhaalde bevingen in het gebied is de gaswinning rond Slochteren.

Mensen worden moedeloos van al die bevingen, stelt Beckerman. Volgens haar heeft 90% van de monumenten in het aardbevingsgebied schade opgelopen. “Onze geschiedenis brokkelt letterlijk af”, aldus het SP-Kamerlid. Dus wanneer brengt het kabinet eindelijk de gaswinning omlaag?

Kamp is zich “zeer bewust van de ernst van de problematiek” in Groningen. Het kabinet brengt het volume van de aardgaswinning daarom zo ver mogelijk terug. Bovendien komt er een versterkingsprogramma voor de gebouwen in het gebied. Maar de gaswinning helemaal stopzetten kan niet in verband met de leveringszekerheid, aldus de minister.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…