Home Nederland Eerste reactie OM op rapporten PG Hoge Raad

Eerste reactie OM op rapporten PG Hoge Raad

Het College van procureurs-generaal is de procureur-generaal (PG) bij de Hoge Raad zeer erkentelijk voor de twee vandaag verschenen rapporten ‘Wordt vervolgd: Beschikt en Gewogen’  en ‘Beproefd verzet’. Beide rapporten volgen op het onderzoek uit 2014 dat gepubliceerd is onder de naam ‘Beschikt en Gewogen’. De bevindingen uit dit eerdere rapport hebben inmiddels geleid tot verbeteringen in de wijze waarop OM-strafbeschikkingen worden uitgevaardigd. Ook zijn maatregelen genomen om de doorlooptijden terug te dringen van de afhandeling van ingesteld verzet tegen OM-strafbeschikkingen.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…