Home Nederland Nationale Herdenking op de Dam

Nationale Herdenking op de Dam

Koning Willem-Alexander, Koningin Máxima en minister-president Rutte hebben donderdagavond de Nationale Herdenking bijgewoond op de Dam in Amsterdam.

Na de herdenkingsbijeenkomst in De Nieuwe Kerk legden de Koning en Koningin een krans bij het Nationaal Monument op de Dam. Namens de Rijksministerraad werd de krans gelegd door minister-president Rutte, minister Hennis van Defensie, staatssecretaris van Rijn van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en de gevolmachtigd ministers van Aruba, Curaçao en Sint Maarten. Tijdens de Nationale Herdenking worden de Nederlandse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesmissies nadien herdacht.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zes verdachten aangehouden na steekincident in Den Haag

In Den Haag zijn zes mensen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een steekincid…