Home Zuid-Holland Den Haag Rutte: ‘Een prachtige prestatie voor een klein land als Nederland’

Rutte: ‘Een prachtige prestatie voor een klein land als Nederland’

Mark-RutteMinister-president heeft in Den Haag de medaillewinnaars van de Olympische Spelen, hun coaches en begeleiders toegesproken in de Ridderzaal. Voorafgaand aan de huldiging zijn de winnaars ontvangen op het ministerie van Algemene Zaken.

Minister-president Rutte noemt in zijn toespraak deze Olympische Spelen om meerdere reden historisch. ‘Het waren natuurlijk de Spelen van de vrouwen. Nederland nam voor het eerst meer vrouwelijke dan mannelijke sporters mee én de vrouwen brachten de meeste medailles mee naar huis. Mannen van Nederland, voor jullie heb ik één boodschap: probeer in 2020 nou eens door dat glazen plafond te breken!’

Rutte bedankte alle sporters voor de prachtige tijd. ‘We hebben meegedeeld in jullie vreugde en verdriet, jullie teleurstelling en blijdschap. Namens heel Nederland wil ik zeggen: hartelijk dank en geniet van al het moois wat de komende tijd op jullie afkomt.’

Laad meer Den Haag
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Driebergen, Rotterdam – Speksteen als deklading voor meer dan 400 kilo heroïne

Medewerkers van de Douane en de dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid troffen ti…