Home Nederland Nouchka Fontijn op punten zilver in boksfinale

Nouchka Fontijn op punten zilver in boksfinale

Olympic-RingsNouchka Fontijn heeft zondag op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro de laatste medaille voor Nederland in de wacht gesleept. De Schiedamse verloor op punten in de boksfinale tot 75 kilogram tegen de Amerikaanse favoriete Claressa Shields. In drie ronden kwam de 28-jarige iedere keer net tekort tegen de provocerende Shields. De wereld- en oud-olympisch kampioene won daardoor wederom het goud.

: Om van de juryleden een ronde op je naam te krijgen tegen de titelhouder en tweevoudige wereldkampioen, moet je er heel dik overheen gaan. En dat is mij kennelijk niet gelukt.”, aldus Fontijn een in reactie tegenover de NOS. Haar trainer en vriend Abdul Fkiri was harder in ijn reactie. “Het is hier nogal een chaos geweest met de juryleden. Als zo’n kampioen als Shields dan ook nog verliest in de finale, zou er alleen nog maar meer ellende over de arbitrage heen komen. Maar begrijp me goed: ze is een prima boksster, daar wil ik niks van afdoen.” Fkiri doelde met zijn reactie onder meer op het wegsturen van enkele juryleden door het IOC, na enkele frapante uitslagen in het bokstoernooi.

Door het zilver heeft Nederland nu 19 medailles te pakken, één minder dan in Londen.

Laad meer Nederland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Rotterdam – Auto beschoten op de Kerkwervesingel

In de nacht van donderdag op vrijdag is er op de Kerkwervesingel op een auto geschoten. Ee…