Home Nederland Nieuwe mariniers doorstaan ultieme test

Nieuwe mariniers doorstaan ultieme test

Na een loodzware eindoefening ontvangen 51 mariniers op vrijdag 28 juni op de Rotterdamse Van Ghentkazerne hun felbegeerde baret. Dit is een belangrijke mijlpaal bij het succesvol afronden van de Elementaire Vakopleiding.
Zo’n half jaar geleden begonnen de cursisten aan hun opleiding tot marinier. In het 24-weken durende traject leerden de aspirant-mariniers militaire en tactische vaardigheden en werden hun discipline en doorzettingsvermogen tot het uiterste getest.
Het traditionele slot van de Elementaire Vakopleiding vormt deze week een grensverleggende eindoefening. Deze begon met een afdaling van de Van Brienenoordbrug te Rotterdam, afgelopen maandag. In de uitdagende en zware week worden verder kennis en vaardigheden nog eenmaal in praktijk gebracht en beproefd. Van speedmarsen, kaart- en kompasoefeningen, tactische verplaatsingen over land en water tot het uitvoeren van aanvallen.
Hierbij leggen de aspirant-mariniers, met zware bepakking, in vijf dagen ongeveer 120 kilometer te voet af. De eindoefening wordt besloten met een mars van 24 kilometer naar de Van Ghentkazerne, waar familieleden, vrienden en marinecollega’s hen vrijdag om 09.00 uur verwelkomen.
Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …