Home Nederland DDoS-aanvallen op sites Rijksoverheid

DDoS-aanvallen op sites Rijksoverheid

Sinds dinsdagavond zijn de websites van de Rijksoverheid moeilijk bereikbaar wegens een DDoS-aanval. Rond 20.00 uur vielen de websites één voor één uit en kregen bezoekers een storingsmelding te zien. Na middernacht leken de aanvallen te zin gestopt, maar dit bleek maar schijn. Ondanks dat de overheid dinsdagavond een DDoS-aanval nog stellig ontkende, moest ze woensdagochtend toch toegeven niet te maken hebben met een storing maar met DDoS-aanvallen.

De DDoS-aanvallen gaan nog altijd door en worden zo veel mogelijk gepareerd. Op sommige momenten kan dit leiden tot verminderde bereikbaarheid van de Rijksoverheid. Bij een DDoS-aanval wordt een internetsite bestookt met extreem veel dataverkeer. De beveiliging van de site is dan zo druk met het tegenhouden van dit ongewenste verkeer dat ook gewone bezoekers er niet of nauwelijks doorheen komen.

Laad meer Nederland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …