Home Noord-Holland Den Helder Dodelijk slachtoffer bij vliegtuigcrash Noordzee

Dodelijk slachtoffer bij vliegtuigcrash Noordzee

Woensdagmorgen is in de Noordzee een eenmotorige Cessna in zee gestort. Daarbij is de 71-jarige man piloot uit het Noordhollandse Sint Maartensvlotbrug omgekomen. De passagier van het toestel is met letsel opgenomen in het ziekenhuis. De luchtvaartpolitie en de Onderzoeksraad voor Veiligheid onderzoeken de toedracht van het ongeluk.

Het toestel vertrok vanochtend om 8.00 uur voor een fotovlucht boven de Noordzee vanaf vliegbasis De Kooy bij Den Helder. Tegen 9.00 uur uur ontving het Kustwachtcentrum in Den Helder een melding van een noodbaken, afkomstig van het toestel. Het was neergekomen in zee op een afstand van 50 kilometer uit de kust van Egmond.

De Kustwacht stuurde direct vier KNRM-reddingsboten, twee helikopters en een vliegtuig naar de plaats van het ongeval. Ook gingen twee schepen ter plaatse, waaronder de Zr.Ms. Snellius, die de coordinatie had, en de Visarend, een schip van de Kustwacht. Twee mensen zijn uit het water gehaald. Een van hen, de 48-jarige passagier uit Bussum,  is per boot in IJmuiden aan wal gebracht. De 71-jarige piloot werd buiten bewustzijn, per helikopter naar Den Helder overgebracht en is daar in het ziekenhuis opgenomen. Bij aankomst in het ziekenhuis bleek hij te zijn overleden. De 48-jarige passagier is inmiddels naar een Amsterdams ziekenhuis overgebracht. Zijn letsel is op dit moment onbekend.

Momenteel worden diverse wrakstukken van de Cessna aan wal gebracht, om nader onderzocht te worden. Ook gaat de luchtvaartpolitie getuigen horen.

 

Laad meer Den Helder

Geef een antwoord

Bekijk ook

Zaandam – Politie zoekt getuigen van mishandeling in Zaandam

De politie kreeg zondagochtend rond 04.15 uur een melding van een mishandeling aan de Flui…