Home Limburg Midden-Limburg Troonswisseling: Rutte kijkt uit naar bijzondere dag

Troonswisseling: Rutte kijkt uit naar bijzondere dag

In de ministerraad is gesproken over de troonswisseling op 30 april. ‘Een historische dag’, aldus minister-president Rutte tijdens zijn wekelijkse persconferentie na afloop van de ministerraad. Dinsdag 30 april zweert de Koning trouw aan de Grondwet en het Statuut van het Koninkrijk en belooft een getrouwe vervulling van zijn ambt. Rutte noemt de eed van de Koning op de Grondwet ‘een uniek moment waarin historische en actuele betekenis van onze constitutie voor iedereen zichtbaar samenkomen’.

De minister-president heeft maandag zijn laatste wekelijkse gesprek gehad met de Koningin. Hij heeft die gesprekken de afgelopen 2,5 jaar ‘als bijzonder deel van zijn werk ervaren’. Maandag zal de Koningin in een televisietoespraak terugblikken op de 33 jaar waarin zij vorstin is geweest. ‘Mooie, bewogen en bijzondere jaren’, aldus Rutte.

Dinsdag zijn in Amsterdam – maar ook in alle andere plaatsen in het land – tal van festiviteiten rondom de inhuldiging van de nieuwe Koning. Rutte spreekt zijn waardering uit voor het vele werk door alle professionals en vrijwilligers. Hij kijkt uit naar deze bijzondere dag en is ervan overtuigd ‘dat we er samen een prachtig feest van zullen maken’.

Laad meer Midden-Limburg

Geef een antwoord

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …