Home Zuid-Holland Den Haag Ziggo start landelijke uitrol van 65.000 WifiSpots

Ziggo start landelijke uitrol van 65.000 WifiSpots

Donderdag heeft internetprovider Ziggo aangekondigd dat – in de regio’s waar het bedrijf actief is – uiterlijk eind augustus 2013 zijn internetklanten toegang kunnen hebben tot bijna 1 miljoen Ziggo WifiSpots. Den Haag is na de teststad Groningen de tweede stad waar de WifiSpots geactiveerd worden. Vanaf 7 mei staan ca. 65.000 Ziggo WifiSpots in Den Haag aan. Ziggo’s internetklanten hoeven de speciale WifiSpots inloggegevens maar één keer per apparaat in te stellen en hebben daarna automatisch toegang tot alle beschikbare WifiSpots.Zowel zakelijke Ziggo-klanten als consumenten hebben toegang tot de WifiSpots.

“Ziggoklanten gebruiken onze diensten al jaren in de voor hun vertrouwde omgeving van de huiskamer, slaapkamer of studeerkamer. Juist doordat die omgeving zo vertrouwd is kunnen de klanten onze diensten optimaal ervaren en beleven. Dit ervaren willen wij nu ook mobiel maken.”, zegt Pieter Vervoort, Directeur Innovatie van Ziggo. Hij vervolgt: “Wij willen al onze diensten dus ook buitenshuis en onderweg aan onze klanten aanbieden. Ziggo WifiSpots is de technische basis die dit mogelijk maakt.”

Vervoort geeft verder aan dat Ziggo werkt aan een aantal nieuwe diensten die optimaal afgestemd zullen zijn op het netwerk van WifiSpots. Ziggo heeft de apparatuur en programmatuur van het modem/Wi-Fi-router zo aangepast dat deze voldoen aan de eisen dat de WifiSpot volkomen is gescheiden van het klantnetwerk zodat veiligheid en privacy optimaal gewaarborgd zijn, het Wi-Fi-gebruik door gasten geen invloed op de internetprestaties bij de klant heeft.

Voorafgaand aan de uitrol in Den Haag heeft Ziggo de functionaliteiten het gebruik van de Ziggo WifiSpots uitvoerig onderzocht in de stad Groningen. Uit het onderzoek kwam naar voren dat de functionaliteit voldeed aan alle gestelde eisen en dat het gebruik conform de verwachtingen was. Verder bleek dat bijna alle klanten het een uitstekend initiatief vonden. Minder dan 1% van de klanten heeft de hotspot-functionaliteit uitgezet en wilde niet meedoen.

Laad meer Den Haag

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Grote verkeerscontrole Crooswijk

U vraagt, wij draaien. Graag weer eens een verkeerscontrole, vroegen de bewoners van Croos…