Home Nederland Staatssecretaris Dijksma vraagt Onderzoeksraad risico’s vleessector te onderzoeken

Staatssecretaris Dijksma vraagt Onderzoeksraad risico’s vleessector te onderzoeken

Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid gevraagd onderzoek te doen naar de risico’s in de vleessector. Daarbij wil de staatssecretaris dat er ook gekeken wordt naar de publieke en private handhavings-, controle- en kwaliteitssystemen. Hoe overheid en sector met deze risico’s zijn omgegaan zou eveneens deel moeten uitmaken van het onderzoek.

De Onderzoeksraad gaat de komende weken besluiten waar precies de focus van het onderzoek komt te liggen. Dit schrijft staatssecretaris Dijksma in een brief aan de Tweede Kamer.

De afgelopen periode zijn er in de vleessector een aantal incidenten geweest, zoals paardenvlees vermengd met rundvlees terwijl dat niet op het etiket stond en met aflatoxine besmette maïs in veevoer. Vanwege de omvang en de maatschappelijke en economische impact heeft de staatssecretaris besloten de Onderzoeksraad voor Veiligheid te vragen onderzoek te doen naar de risico’s in de vleesketen.

Laad meer Nederland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …