Home Flevoland Almere Intensivering van maatregelen tegen geweld in de sport

Intensivering van maatregelen tegen geweld in de sport

Naar aanleiding van de tragische dood van grensrechter Richard Nieuwenhuizen in Almere, is een brede maatschappelijke discussie ontstaan over geweld op de sportvelden. Minister Schippers heeft daarom in december en maart tweemaal een topberaad georganiseerd met de sportsector, verschillende ministeries, politie, het OM en gemeenten. In de bijgevoegde brief, die zij vandaag aan de Tweede Kamer zendt, geeft minister Schippers aan wat er in beide topberaden afgesproken is om geweld op het sportveld intensiever aan te pakken.

Volgens Schippers is het bij het tegengaan van geweld op de sportvelden van belang dat alle betrokken partijen – sporters, ouders, vrijwilligers, sportorganisaties, scholen, gemeenten, politie, Openbaar Ministerie en Rijk- gezamenlijk optrekken en optreden vanuit de eigen verantwoordelijkheid.  In dit pakket van maatregelen is dat duidelijk terug te zien. Alle partijen nemen hun verantwoordelijkheid en dragen door middel van deze intensiveringsvoorstellen bij aan het realiseren van een veiliger sportklimaat.

Laad meer Almere

Geef een antwoord

Bekijk ook

Almere – Vier verdachten aangehouden voor brute straatroof

De politie heeft vier jongens van 13, 14, 16 en 17 aangehouden op verdenking van het berov…