Home Zuid-Holland Leiden Leidse scholen dicht wegens extreme dreiging

Leidse scholen dicht wegens extreme dreiging

Maandag blijven alle Leidse scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs  gesloten. Dit is zondagaond besloten door de burgemeester van Leiden, Henri Lenferink, in overleg met de politie en de officier van justitie. De politie heeft zondag een melding gekregen over een mogelijke schoolshooting op zeer korte termijn in Leiden. Er is door een nog onbekende persoon een bericht op een Amerikaanse internetsite geplaatst. De gemeente, politie en openbaar ministerie nemen de zaak zeer serieus. Er is besloten om alle scholen voor voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs morgen gesloten te houden. 

De politie heeft nog niet kunnen achterhalen wie achter het bericht zit. Ook is nog onbekend om welke school en/of locatie het zou kunnen gaan. Gezien de ernst van de dreiging is besloten om geen enkel risico te nemen en blijven alle voortgezet onderwijs en MBO-scholen maandag dicht. Daartoe is door de scholen in nauw overleg met de burgemeester, de officier van justitie en de leiding van de politie besloten.

Maandag zullen alle betrokkenen weer bijeenkomen om de situatie nader te beoordelen. De politie zet haar onderzoek onverminderd voort. Leerlingen en hun ouders zijn voor zover mogelijk zondagavond reeds geinformeerd en zullen via de eigen informatiekanalen op de hoogte worden gehouden.

Laad meer Leiden

Geef een antwoord

Bekijk ook

Rotterdam – Man (31) overleden na schietpartij Gijsingstraat

Bij een schietpartij aan de Gijsingstraat in Rotterdam is zondag 26 maart rond 19 uur een …