Home Zuid-Holland Den Haag Mondiale conferentie Oceanen, Voedselzekerheid en Duurzame Groei in Den Haag

Mondiale conferentie Oceanen, Voedselzekerheid en Duurzame Groei in Den Haag

Hoe zorg je voor voldoende eten voor iedereen in 2050? Welke rol spelen de wereldzeeën daarin? Om daar een antwoord op te zoeken organiseren staatssecretaris Sharon Dijksma van Economische Zaken (EZ),  de Wereldbank en een aantal landenpartners een mondiale conferentie over Oceanen, Voedselzekerheid en Duurzame Groei. Deze conferentie is van 9 t/m 13 september 2013 in Den Haag. Dijksma: ‘Ik wil overheden, de private sector, wereldleiders, kennisinstellingen en maatschappelijke organisaties bij elkaar brengen om te bespreken hoe breed opgezette acties en partnerschappen kunnen helpen om gezonde en productieve oceanen een aanjager te laten zijn van duurzame groei en gedeelde welvaart.’

Gezonde oceanen zijn essentieel voor onder meer voedselzekerheid en duurzame economische groei. De oceanen beslaan 72% van het oppervlak van de aarde. Volgens cijfers van de Wereldbank brengen oceanen 16% voort van het totale dierlijke eitwit dat in de wereld wordt geconsumeerd. Dat betekent dat dagelijks een miljard mensen afhankelijk zijn van vis als hun primaire eiwitbron. Een waaier aan economische activiteiten hangt samen met de oceanen en een specifiek aantal daarvan is enkel mogelijk als die oceanen veerkrachtig, gezond en productief zijn.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…