Home Nederland Werkgevers lopen boos weg van cao-tafel voortgezet onderwijs

Werkgevers lopen boos weg van cao-tafel voortgezet onderwijs

Vertegenwoordigers van werkgeversorganisatie VO-raad zijn dinsdag boos weggelopen bij de onderhandelingen over een nieuwe cao voor het voortgezet onderwijs. Dit nadat door de werknemersorganisaties een tegenvoorstel voor modernisering van de huidige cao-vo was ingebracht. Werknemers zijn bereid bestaande regelingen aan te passen, zonder dat er wordt bezuinigd op de middelen die voor de secundaire arbeidsvoorwaarden beschikbaar zijn. Daardoor ontstaat ruimte om de toenemende werkdruk aan te pakken. Onder die voorwaarde is voor de vakorganisaties veel bespreekbaar.

De werkgevers vinden dat echter onacceptabel en liepen weg zonder een toelichting te willen aanhoren. Zij kiezen er voor de rekening van de onderwijsbezuinigingen geheel bij het personeel te leggen en willen fors schrappen in het bestaande pakket van arbeidsvoorwaarden.

Voor vakorganisaties AOb, CNV Onderwijs, FvOV en Abvakabo FNV is het niet aanvaardbaar dat personeel dat al jaren wordt geconfronteerd met de nullijn ook nog moet inleveren op de secundaire voorwaarden. Zij zijn het niet eens met de werkgeversvisie dat alleen zo de kwaliteit van het onderwijs te handhaven is en kwalificeren de actie van de VO-raad als onverantwoord.

De vakorganisaties hebben de VO-raad meermalen nadrukkelijk uitgenodigd om gezamenlijk naar de politiek te stappen om duidelijk te maken met welke bedreigingen het voortgezet onderwijs te maken heeft en wat er nodig is om de kwaliteit van het onderwijs ook voor de toekomst te waarborgen. Werkgevers zijn niet op die uitnodiging ingegaan.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …