Home Nederland Opstelten neemt maatregelen na rapport over Politieacademie

Opstelten neemt maatregelen na rapport over Politieacademie

Minister Opstelten zal op korte termijn het College van Bestuur van de Politieacademie vervangen. Het proces van werving en selectie is inmiddels gestart, zodat er op korte termijn nieuwe benoemingen kunnen plaatsvinden. Naar verwachting zal dit in de loop van mei afgerond worden. Dat schrijft minister Opstelten vandaag in een brief aan de Kamer in reactie op het rapport van de heer Vogelzang. De heer Vogelzang was gevraagd advies uit te brengen over “de huidige veranderstrategie Politieacademie 2014 en de te varen koers en oplossingsrichtingen aan dragen voor de lopende dossiers die stagneren”.

Er is volgens het rapport van de heer Vogelzang sprake van een grote vertrouwenscrisis binnen de Politieacademie. Deze vertrouwenscrisis wordt in grote mate bepaald door onvoldoende sturend vermogen en een gebrek aan managementkracht om de problemen op te lossen. De heer Vogelzang constateert er onvoldoende op is toegezien dat adviezen uit verschillende eerdere rapporten ook daadwerkelijk zijn uitgevoerd. Deze constatering neemt ook minister Opstelten ter harte. Het departement heeft in de afgelopen tijd veel onderzoeken, onder andere door de Inspectie Veiligheid en Justitie, laten uitvoeren Helaas valt te concluderen dat de verbeterafspraken die na ieder rapport met de Politieacademie zijn gemaakt niet of in onvoldoende mate zijn uitgevoerd of hebben geleid tot de beoogde resultaten.

Het nieuwe College moet de tijd krijgen om de verbeteringen uit te kunnen voeren. Minister Opstelten zal hieraan bijdragen door continuïteit in de instroom van nieuwe agenten te creëren. Met deze maatregelen kan de Politieacademie weer een nieuwe start maken. Met deze structurele aanpak kan de Politieacademie zich weer kan richten op haar kerntaken: onderwijs geven aan de politie.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …