Home Nederland Ploumen: extra geld voor Syrische vluchtelingen

Ploumen: extra geld voor Syrische vluchtelingen

Tijdens haar bezoek aan de vluchtelingenkampen in Libanon heeft minister Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) extra geld toegezegd voor de opvang van vluchtelingen aan de regio. Hoe hoog dit bedrag gaat worden zal de minister tijdens de Giro 555 actie maandagavond bekend maken. ‘Op dit moment zijn meer dan 1,2 miljoen Syriërs voor het geweld naar de omliggende landen gevlucht. De situatie was al buitengewoon schrijnend en dreigt nog veel erger te worden. Met een snel groeiend aantal vluchtelingen, te kleine opvangkampen en een tekort aan voedsel, water en medicijnen dreigt een humanitaire ramp’, aldus de minister.

‘De situatie wordt nog veel erger. Hier in Libanon, aan de grens met Syrië, komen elke week duizenden vluchtelingen bij, driekwart zijn vrouwen en kinderen, zonder dat er opvangmogelijkheden zijn. Als Nederland kunnen we niet aan de zijlijn blijven staan. Ik trek voor de opvang van de vluchtelingen in de regio dan ook graag extra geld uit.’

Tijdens haar bezoek aan verschillende opvangkampen wordt Ploumen vergezeld door vertegenwoordigers van Unicef, een van de Samenwerkende Hulporganisaties (SHO) die vorige week giro 555 openstelden. Vanuit Libanon roept de minister Nederlanders op ‘hun hart te laten spreken’ en bij te dragen aan de actie van de SHO. ‘Het dieptepunt van deze tragedie is nog niet in zicht. Extra hulp is nu nodig om een grotere ramp te voorkomen’, aldus de minister.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …