Home Zuid-Holland Leiden Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing

Diverse aanhoudingen in Zuid-Holland vanwege afpersing

De politie heeft in de vroege ochtend van dinsdag 26 maart op diverse plaatsen in Zuid-Holland 18 verdachten aangehouden op verdenking van afpersing. De verdachten zijn allemaal lid van of gelieerd aan de 1% Motorclub Trailer Trash Travellers. Bij de actie zette de politie ruim 300 man in. Daarbij is de politie op een aantal adressen vergezeld van de Belastingdienst.

In de vroege ochtend van dinsdag 26 maart zijn de 18 verdachten aangehouden in Leiden, Katwijk, Rijnsburg, Hellevoetsluis, Wassenaar, Achthuizen, Schiedam en Vlaardingen. Hun woningen zijn onderzocht. Daarnaast is ook zoeking gedaan in panden in Leiden en Den Haag. In deze laatste stad is het clubhuis van de Trailer Trash Travellers doorzocht. In diverse panden werden spullen aangetroffen die afkomstig zijn uit het clubhuis van Pegasus. Het doel van de zoekingen was het verzamelen van informatie over de afpersing. Bij de zoekingen in de woningen is daarnaast nog meer aangetroffen:

  • Zes wapens in een woning in Vlaardingen, waaronder twee automatische wapens. In de woning werden ook handgranaten, explosieven en twee kogelwerende vesten met daarop ‘politie’ aangetroffen.
  • Een hennepkwekerij in een woning in Leiden
  • Vijftig kilo henneptoppen in een woning in Schiedam
  • Vijf kilo henneptoppen in een woning in Rijnsburg
  • Vuurwerk in een pand in Den Haag

Daarnaast zijn nog diverse goederen in beslag genomen, in het kader van de Pluk Ze wetgeving:

  • Een boot inclusief trailer
  • Twee motoren
  • Twee auto’s
  • Een grote hoeveelheid contact geld

De belastingdienst heeft informatie aangetroffen die aanleiding geeft voor aanvullend onderzoek.

Afpersing

Alle verdachten worden in verband gebracht met de afpersing van een aantal leden van een Leidse motorclub, eerder dit jaar. Onder bedreiging moesten de leden van motorclub Pegasus hun clubhuis afstaan. Ondanks dat de afgeperste clubleden geen aangifte hebben gedaan van dit feit, hebben het Openbaar Ministerie en de politie gezien de ernstige inbreuk op de rechtsorde besloten om een strafrechtelijk onderzoek te starten. De recherche zal de komende periode verder onderzoek doen naar de afpersing en de betrokkenheid van alle verdachten bij de zaak.

Aanpak door de overheid van outlaw bikers

Het onderzoek naar de afpersing door de verdachten is onderdeel van landelijk beleid: “Criminaliteit en normoverschrijdend gedrag door 1% motorclubleden moet worden gestopt.” Met de gezamenlijke, integrale aanpak van OM, gemeenten, Belastingdienst en FIOD, het RIEC en de politie, wordt actief ingezet op het stoppen van criminele en normoverschrijdende activiteiten van de leden en de clubs. De actie werd ondersteund door de burgemeesters van Leiden en Den Haag vanwege de (mogelijke) vestigingsplaatsen van de Trailer Trash Travellers. Beide gemeentes benadrukken de al ingezette civiel- en bestuursrechtelijke maatregelen tegen deze club door te zetten en beraden zich op eventuele bestuurlijke vervolgstappen, mocht het strafrechtelijk onderzoek daar aanleiding voor geven.

Laad meer Leiden

Geef een reactie

Bekijk ook

Rotterdam – Aanhoudingen na geweld tegen agenten aan de Van Meekerenstraat in Rotterdam

Zondag 11 februari rond half 1 hebben twee mannen, een 41-jarige Rotterdammer en een 38-ja…