Home Noord-Holland Hilversum Radio- en TV-legende Herman Emmink overleden

Radio- en TV-legende Herman Emmink overleden

Maandagmorgen is in zijn woonplaats Laren, radio- en tv-legende Herman Emmink overleden. Begin jaren 50 gaat Emmink aan de slag bij de VARA en de AVRO. Als ‘de zingende omroeper’ maakte hij in 1957 het liedje ‘Tulpen uit Amsterdam’ tot een klassieker. In 1965 krijgt Emmink zijn eerste eigen radioprogramma. Jarenlang presenteert hij het AVRO radioprogramma ‘Muzikaal Onthaal’. Als televisiepresentator van onder meer het populaire programma ‘Wie van de Drie’ was Emmink van 1971 tot 1982 een vertrouwd gezicht op de Nederlandse televisie. In 1992 keert hij terug op de buis, als presentator van het NCRV programma ‘Zo vader, zo zoon’. Herman Emmink is 86 jaar geworden.

Laad meer Hilversum

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …