Home Nederland Ouderenorganisaties dringen aan op omscholing oudere werkloze

Ouderenorganisaties dringen aan op omscholing oudere werkloze

De werkloosheid onder de oudere beroepsbevolking is verder toegenomen. Dat blijkt uit cijfers die het Centraal PlanBureau bekendmaakte. Voor de ouderenorganisaties Unie KBO, PCOB, NVOG, NOOM (samenwerkend in de CSO) en KNVG was dit reden genoeg om minister Asscher aan te sporen de omscholingsmogelijkheden voor oudere werknemers te versoepelen. In een overleg op zijn ministerie pleitten de ouderenorganisaties gisteren om de oudere werknemer en de oudere werkloze een extra steuntje in de rug te geven door onder meer een betere re-integratie bij werkloosheid.

De krimp op de banenmarkt treft vooral de mensen die aan het begin en aan het einde van hun carrière staan. De ouderenorganisaties vroegen Asscher om samenhangende maatregelen te nemen die de arbeidsmarkt versterken, zodat aan jonge werknemers een levensperspectief geboden wordt én kennis en ervaring van oudere werknemers op waarde wordt geschat.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …