Home Nederland Consumenten iets minder negatief

Consumenten iets minder negatief

De stemming onder consumenten was in maart wat minder negatief dan in februari. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek bekend gemaakt. Het consumentenvertrouwen verbeterde 3 punten en kwam uit op -41. Het vertrouwen is erg laag. In februari dit jaar werd met -44 een historisch dieptepunt bereikt. Consumenten waren in maart minder somber over hun financiële situatie dan een maand eerder. Ze vonden de tijd ook iets gunstiger voor het doen van grote aankopen, zoals wasmachines en televisies. De deelindicator koopbereidheid verbeterde met 4 punten en kwam uit op -28.

De stemming ten aanzien van het algemeen economisch klimaat was in maart een fractie minder negatief dan in februari. Per saldo steeg de deelindicator economisch klimaat 2 punten, naar -61.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …