Home Zuid-Holland Den Haag Drie verdachten aangehouden voor illegaal gokken

Drie verdachten aangehouden voor illegaal gokken

In een internetcafé aan de Paul Krugerlaan en in eenzelfde café aan de Vaillantlaan, beiden in Den Haag, hield de politie woensdagavond in totaal vier mannen uit Den Haag van 25-37 jaar aan. Drie van hen worden verdacht voor het mogelijk maken van illegaal gokken. De vierde verdachte werd aangehouden voor de wet ID. Ook werden in de panden zoekingen gedaan.

De politie had aanwijzingen dat in de twee cafés illegaal gegokt zou worden. Onderzoek en observaties bevestigde dit beeld en vormde voldoende aanleiding een doorzoeking in beide panden uit te voeren. Samen met de Belastingdienst, de Nederlandse Kansspelautoriteit, Verispect en de Forensische Opsporing stapte de politie woensdagavond de panden binnen en werd de situatie zogenaamd ‘direct bevroren’. Dat betekent dat niemand meer het pand in of uit mag.

De politie controleerde alle aanwezigen. In het pand aan de Paul Krugerlaan hield de politie de 25-jarige eigenaar. In het andere café werd naast de 28-jarige eigenaar ook een trouwe 25-jarige bezoeker aangehouden. Alle drie voor betrokkenheid bij illegaal gokken in de sportwereld. De 37-jarige Hagenaar die werd aangehouden voor het niet kunnen tonen van een geldig legitimatiebewijs was eveneens in het pand aan de Vaillantlaan.

Voor de doorzoekingen van de panden zette de politie een geldhond in. Die vond in een verborgen afgesloten laatje ruim negenduizend euro aan contant geld. In totaal nam de politie ruim tienduizend euro aan contanten in beslag. Naast geld werden computers, ticketprinters en een grote hoeveelheid gokbriefjes in beslag genomen.

De actie trok op beide locaties de aandacht van buurtbewoners. Op de Vaillantlaan was de toeloop het grootst. Zo’n 30 buurtbewoners kwamen polshoogte nemen. De al in de wijk aanwezige surveillerende paarden werden ingezet om de toeschouwers op een werkbare en veilige afstand te houden.

Om een einde te maken aan de criminaliteit en overlast in het verzorgingsgebied van bureau De Heemstraat heeft het bureau een aanpak met als doel criminelen te isoleren en uit hun netwerk te halen. Hiervoor zet de politie de informatie die over een knelpunt binnenkomt direct om in onderzoek en slaat de politie met partners de handen ineen om te kijken welke maatregelen voor welke personen impact hebben. In dit geval betekende dat direct actie op de twee “hotspots” aan de Paul Krugerlaan en de Vaillantlaan. Met deze aanpak wordt het voor criminelen duidelijk dat misdaad niet loont.

Naast een persoonsgebonden aanpak zet de politie samen met andere betrokken instanties, waaronder de gemeente Den Haag, de reclassering en het openbaar ministerie (OM), ook een gebiedsgebonden aanpak in. Doel van de gebiedsgebonden aanpak is de overlast en het hinderlijke gedrag van de jongeren binnen hun netwerk te stoppen en zo het netwerk te doorbreken. Dit is een topprioriteit in het veiligheidsbeleid van de Haagse driehoek van de burgemeester, de hoofdofficier en de hoofdcommissaris.

In dit onderzoek wordt vanzelfsprekend samen met de gemeente bekeken of de internetcafés ook bestuurlijk aangepakt kunnen worden, zoals bijvoorbeeld (tijdelijke) sluiting.

Door zichtbaar in de wijk aanwezig te zijn en alert op te treden bij overlastmeldingen tracht de politie het vertrouwen van buurtbewoners te vergroten en meer aangifte-, meldings- en verklaringsbereidheid te krijgen. Sommige mensen durven, uit angst voor criminelen, informatie niet met de politie te delen. Door dat wél te doen, krijgt de politie beter zicht op de hotshots en hun activiteiten en kan zij effectiever optreden.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Leiden – Tweede verdachte aangehouden voor bedreiging en diefstal

In het onderzoek naar een diefstal uit een woning aan de Borneostraat is maandag 11 decemb…