Home Nederland Politie kiest massaal nieuw Operationeel Uniform

Politie kiest massaal nieuw Operationeel Uniform

Minister Opstelten heeft donderdag na overleg met korpsleiding en bonden, besloten dat de Nederlandse politie in 2014 een nieuw Operationeel Uniform krijgt. Een uniform met meer functionaliteit, uitstraling en comfort. Naast het nieuwe uniform krijgt elke collega ook een soepel en comfortabel veiligheidsvest.

Na een gedegen onderzoek onder de burgerbevolking en de landelijke interne enquête kan de politie zich opmaken voor een nieuw en modern Operationeel Uniform. Van de 33.124 respondenten, uit het interne onderzoek, sprak 65% zich uit voor uniform 1, het uniform met gele striping. Het overgrote deel sprak daarnaast de voorkeur uit voor de polo in combinatie met de cap.

Het nieuwe Operationele Uniform bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De cap
  • De polo (korte en lange mouw)
  • Operationele broek
  • Hoge operationele schoen
  • De softshell (windstopper)
  • Het veiligheidsvest
  • Het all weather jacket

Planning en ontwikkeling

De functionele eisen van bovengenoemde producten zijn in overleg met de gebruikers vastgesteld. Eind maart start de Europese aanbesteding voor het overgrote deel van de producten. De aanbesteding van de operationele broek is inmiddels afgerond en voor het veiligheidsvest start in mei de draagproef. Conform planning gaat de eerste eenheid zich vanaf april in het nieuwe uniform 2014 kleden.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …