Home Zuid-Holland Den Haag Officieel startschot voorbereiding Koningsspelen

Officieel startschot voorbereiding Koningsspelen

Donderdag zijn de voorbereidingen op de Koningsspelen officieel gestart in De Haagse Sporttuin Schilderswijk. Onder toeziend oog van leerlingen van de openbare basisschool Het Startpunt ontvingen staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs, Cultuur & Wetenschap) en Annemarie Jorritsma (voorzitter Vereniging van Nederlandse Gemeenten) een brief waarmee alle burgemeesters in Nederland worden opgeroepen de Koningsspelen te steunen. Het sportieve evenement vindt plaats ter gelegenheid van de troonswisseling.

Het sportieve evenement vindt plaats ter gelegenheid van de troonswisseling. Het doel is om een vrolijke, gezellige en bovenal sportieve dag voor alle kinderen in het basisonderwijs te organiseren. Meer dan anderhalf miljoen kinderen op 7.500 scholen gaan tijdens deze feestelijke dag sporten. Nog nooit kwamen zoveel basisschoolkinderen in Nederland tegelijk in beweging.

Vandaag stuurt het Nationaal Comité Inhuldiging een brief aan alle colleges van burgemeesters en wethouders waarin zij de gemeenten vraagt om de scholen te stimuleren de Koningsspelen te organiseren. Richard Krajicek en Ahmed Aboutaleb overhandigden vandaag namens het Nationaal Comité Inhuldiging symbolisch de eerste brief aan Sander Dekker en Annemarie Jorritsma.

Richard Krajicek, voorzitter van de werkgroep Koningsspelen, vertelt: ‘Met de handeling vandaag hebben we het startschot gegeven voor wat een geweldige inspanning wordt van alle betrokkenen om binnen no time het grootste sportfestijn ooit voor basisschoolleerlingen te organiseren. Dat kan alleen als we dit samen oppakken. Een aantal faciliteiten wordt vanuit het comité georganiseerd, maar wij willen met name iedereen oproepen om vooral samenwerking met gemeenten, andere scholen, sportverenigingen en het plaatselijke bedrijfsleven op te zoeken. Het gaat erom dat dit een onvergetelijke dag wordt, vol sport en spel waarmee we kinderen in beweging brengen. Geheel in de sportieve spirit die onze toekomstige Koning zo kenmerkt.’

De Koningsspelen bestaan uit twee vaste onderdelen: een gezond en feestelijk Koningsontbijt en de Koningssportdag. Elke school mag zelf bepalen hoe dit ontbijt en de sportdag worden vormgegeven. Het comité werkt met grote bedrijven samen om de ingrediënten voor het ontbijt gratis aan de scholen ter beschikking te stellen. Krajicek: ‘We zijn hier al druk mee bezig en het lijkt erop dat we een heel eind gaan komen. Ik hoop binnenkort te kunnen berichten dat we dit onderdeel helemaal rond hebben.’

De organisatie roept scholen op om de Koningsspelen zo creatief mogelijk in te richten. Scholen die de Koningsspelen het leukste weten in te richten maken kans op een persoonlijke ontmoeting met het Koninklijk paar tijdens hun tour door de provincies in mei en juni.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Politie onderschept verdovende middelen in haven Scheveningen

De politie hield dinsdagochtend 9 maart rond 01:20 uur twee verdachten aan, nadat agenten …