Home Nederland Nederland gastland World Water Day 2013

Nederland gastland World Water Day 2013

Vrijdag 22 maart is zoals elk jaar Wereld Waterdag. Dit jaar is speciaal, want Nederland is gastland van de internationale viering. De viering wordt mede georganiseerd door UNESCO en UN-Water.  Het thema van dit jaar is watersamenwerking: samen werken aan waterzekerheid. Een tweedaagse VN-conferentie (21 en 22 maart) met internationale vertegenwoordigers uit de politiek, het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties moet uitmonden in een slotverklaring. Deze slotverklaring wordt op vrijdag 22 maart door minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking in ontvangst genomen. Daarbij geeft zij een toespraak over de Nederlandse inzet op dit gebied. De verklaring zal door de VN worden gebruikt als input voor de post-2015 ontwikkelingsagenda, het vervolg op de Millenniumdoelen.

De conferentie wordt op 21 maart geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje. Op 22 maart houdt hij, als voorzitter van UNSGAB, een toespraak. Voorts neemt hij deel aan een High Level Forum met onder anderen president Ellen Johnson Sirleaf van Liberia, Prins Hassan van Jordanië, minister voor publieke voorzieningen en huisvesting Pereira van Mozambique, CEO Polman van Unilever en voorzitter Maina van de Keniaanse werkgeversorganisatie.

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu is op donderdag 21 maart gastvrouw van de conferentie. Zij spreekt evenals president Ellen Johnson Sirleaf van Liberia en voorzitter Bernard Wientjes van VNO-NCW, over het veiligstellen van water voor de toekomst.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …