Home Zuid-Holland Den Haag De kansen voor Nederland liggen in het buitenland

De kansen voor Nederland liggen in het buitenland

‘In deze dynamische en chaotische wereld is het postennet van BZ van groot belang voor het bedrijfsleven.’ Dat zei secretaris-generaal Renée Jones-Bos van Buitenlandse Zaken vandaag tijdens een bijeenkomst bij VNO-NCW in de Malietoren in Den Haag. Deze zogenaamde Broodje B bijeenkomst had als thema ‘Nederland in de wereld’ en ging over de betekenis van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor het bedrijfsleven. Door de bezuinigingen staat het netwerk van posten en ambassades onder grote druk. ‘We moeten dus met verstand hervormen. De kansen voor Nederland liggen in het buitenland’, aldus de secretaris-generaal.

Zij ging ook in op de mogelijkheden van verdere integratie tussen buitenlandse politiek, handel, ontwikkelingssamenwerking en duurzaamheid.

Laad meer Den Haag

Geef een reactie

Bekijk ook

Den Haag – Update: Nog twee verdachten aangehouden in onderzoek steekincident

Donderdagochtend 11 maart hielden agenten twee mannen, van 21 en 25 jaar uit Den Haag, aan…