Home Zuid-Holland Delft Grashoff nieuwe voorzitter GroenLinks

Grashoff nieuwe voorzitter GroenLinks

Het ledencongres van GroenLinks heeft maandag Rik Grashoff gekozen tot voorzitter van het partijbestuur. Grashoff, 51 jaar oud en geboren in Delft, was tot september 2012 Tweede Kamerlid, daarvoor wethouder. Grashoff: “GroenLinks is een partij met sterke lokale wortels. Mensen waarderen ons vanwege de menselijkheid in onze politiek, vanwege de aanspreekbaarheid van onze vertegenwoordigers en de kwaliteit van onze bestuurders. Vanaf vandaag staan we weer. Nu gaan we het beeld neerzetten hoe we écht zijn; herkenbaar, koersvast, glashelder. Met een duidelijke verbinding tussen de lange termijn en de noden van mensen hier en nu. Met dat verhaal gaan we de verkiezingen winnen.”

De kandidatencommissie typeerde Rik Grashoff als “Bedachtzame voorzitter die rust brengt in de organisatie en in het interne debat”. De andere twee kandidaten voor het voorzitterschap waren Pieter Kos en Lot van Hooijdonk.

Nieuw partijbestuur
Het congres in Utrecht koos een volledig nieuw partijbestuur, nadat het vorige partijbestuur in oktober 2012 was afgetreden. In de afgelopen maanden werd GroenLinks bestuurd door een interim-bestuur, onder leiding van Eduard van Zuijlen, burgemeester van Menterwolde.

Het nieuwe partijbestuur bestaat per 3 maart 2013 uit: Antoin Deul (48), externe partijontwikkeling; David Rietveld (40), interne partijontwikkeling; Marieke Wagter (29), penningmeester; Jeroen de Glas (35), publiciteit & campagnes; Gertjan Kleinpaste (52), personeel & organisatie; Marjolein Meijer (35), internationaal secretaris.

Slagvaardigheid, invloed van leden en open debatpartij
De leden van GroenLinks steunden de voorstellen van het interim-bestuur. Op basis van het onderzoek van de commissie-Van Dijk besloot het congres om de partij-organisatie slagvaardiger te maken, met een heldere rol voor het nieuwe partijbestuur. Daarnaast zijn nieuwe afspraken gemaakt over directe invloed en betrokkenheid van leden bij belangrijke besluiten. Tot slot bevestigde het congres de ambitie van politiek leider Bram van Ojik om actief aansluiting te zoeken bij organisaties, ondernemers en anderen die zich willen inzetten voor de groene beweging waar GroenLinks deel van uitmaakt.

Laad meer Delft

Geef een reactie

Bekijk ook

Delft – Man overleden na auto te water Oostpoortweg

Zondagochtend 10 december raakte een personenauto door nog onbekende oorzaak te water bij …