Home Nederland Geen opleidingsstop Politieacademie

Geen opleidingsstop Politieacademie

Gisteren is er verwarring ontstaan over het aantal opleidingsplaatsen bij de Politieacademie. Inmiddels is er meer duidelijkheid. De politieacademie en de politie hebben vandaag het ministerie van Veiligheid en Justitie hierover geïnformeerd. Er is geen sprake van een opleidingsstop bij de academie. Wel zijn er dit jaar minder te vullen opleidingsplaatsen ten opzichte van voorgaande jaren. Geheel volgens de in december 2012 vastgestelde begroting en het beheersplan geldt voor het aantal opleidingsplaatsen bij de politie voor het jaar 2013 een numerus fixus van 800 aspiranten.

De politie en de Politieacademie bekijken momenteel bij alle verschillende politieonderdelen in welke mate de numerus fixus reeds benaderd wordt. Zodat goed kan worden ingeschat hoe groot hun wervings- en selectieinspanningen nog moeten zijn voor de rest van dit jaar.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …