Home Nederland Doorzoekingen in onderzoek naar fraude bij een vleeshandelaar

Doorzoekingen in onderzoek naar fraude bij een vleeshandelaar

De FIOD en de inlichtingen- en opsporingsdienst van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA-IOD) hebben dinsdag meerdere bedrijfspanden en woningen doorzocht in de provincies Noord-Brabant, Gelderland en in België. Dit gebeurde in het kader van een gezamenlijk strafrechtelijk onderzoek dat zich richt op fraude bij een vleeshandelaar die hier vermoedelijk tonnen aan heeft verdiend. Het onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

De handelaar wordt, samen met nog 5 andere verdachten, verdacht van deelname aan een criminele organisatie, witwassen en valsheid in geschrifte. De verdachten hebben vermoedelijk meer vlees geleverd aan afnemers dan werd gefactureerd. Het betrof voornamelijk leveringen van varkensvlees aan Chinese restaurants. Door het gebruik van diverse BV’s in België en Luxemburg werd het geld witgewassen.

Laad meer Nederland

Geef een reactie

Bekijk ook

Slechte week voor de Graafschap na puntverlies tegen Jong AZ en GA Eagles

Afgelopen week had de Graafschap een slechte week; het eerste verlies dit seizoen was een …