Home Gelderland Achterhoek De Graafschap blijft mijn cluppie, ook al staan we onderaan…..

De Graafschap blijft mijn cluppie, ook al staan we onderaan…..

Één van de liederen, die door de Graafschapsupporters zingen begint met de zin: “Kom hier al vele jaren” en eindigt met: “de Graafschap is mijn cluppie, ook al staan we onderaan….” Deze laatste zin lijkt, zeker na de laatste wedstrijd tegen FC VVV, een kwestie van tijd. Want wat speelde de Graafschap slecht, sjonge jonge jonge jonge, och och och och, man man man man, pffffffffffff. Het zoet van de bliksemstart tegen Feyenoord is inmiddels volledig weggespoeld en heeft plaats gemaakt voor het zuur, dat we misschien wel een zeer matige ploeg hebben. Maar wat nog veel erger is, een ploeg zonder d’ran.

Ik hoop echt, dat we afgelopen zaterdag de slechtste helft van het seizoen hebben gespeeld. Deze eerste helft leek helemaal nergens op.  Na een kwartier spelen, was de verhouding als volgt: keeper Unerstall van VVV had 2x een bal opgevangen en keeper Jurjus ook, alleen ook nog 2 reddingen verricht en één keer de bal uit het net gevist. Het doelpunt ontstond na slordig uitverdedigen van Bart Straalman, die de bal recht in de voeten van Seuntjes kopte. Deze gaf op zijn beurt een goede steekpass op Susic die de bal beheerst langs Jurjus schoof. Het tweede kwartier ging op dezelfde dramatische manier verder, ook ongeveer met dezelfde verhoudingen aan balbezit, mogelijkheden, kansen en wederom een doelpunt voor VVV. Dit keer na een bal die van achter uit richting strafschopgebied Graafschap geschoten werd, met de kop teruggelegd  door Mlapa en de vrij inlopende Post die de bal vanaf rand strafschopgebied  in de uiterste hoek plantte. 0-2 dus bij rust, met dank aan Jurjus, want 0-3 of 0-4 had ook makkelijk gekund. Eerlijkheidshalve, Tutuarima schoot namens de Graafschap in de 43e minuut nog op de paal…, deze mislukte voorzet was dan ook het enige wapenfeit van de ‘Super’boeren. Typerend voor het gebrek aan gif in de ploeg van Henk de Jong, was misschien wel de manier, waarop de spelers de tunnel in liepen; staart tussen de benen, hoofd naar beneden en/of enigszins verdwaasd kijkend. Alleen het gezicht van Jurjus stond op ‘onweer’.

De tweede helft werd aan de kant van de Venloërnaren grotendeels zakelijk uitgespeeld. Misschien, door het gemak, waarmee ze de Graafschap in bedwang konden houden, werd het aan VVV-kant allemaal wat minder spectaculair, de wissels aan het begin van deze tweede helft van de Graafschap ten spijt. De ingekomen El Jebli (waarom speelt ie niet van het begin af aan ??)  en Klaasen brachten wel wat meer dreiging in de aanval en wat meer rust op het middenveld, maar zelden gevaarlijk voor VVV. Tot aan de 85e minuut, mede door het inbrengen van Delano Burgzorg, de Graafschap wat meer ging drukken. Een indraaiende bal van Serrarens en het doorkoppen van Burgzorg leverde in de 88e minuut zowaar de 1-2 op. Zou het dan toch…., bijna, want ver in de blessuretijd een soortgelijke inswinger van Uwusu en wederom Burgzorg, maar dit keer op de paal; eindstand dus 1-2. Een dikverdiende overwinning voor FC VVV …. en dat doet pijn.

Een compliment nog wel voor de supporters van de Graafschap, want het uitverkochte huis bleef grotendeels positief in hun benadering naar de voetballende Superboeren. Bovendien was er in de 13e minuut nog een ‘kippenvelmomentje’: op de Spinnekop verscheen een spandoek met daarop “Rust zacht Thijmen”, refererend naar de 13-jarige keeper van MvR uit ’s Heerenberg, die overleed na een botsing met een tegenstander, tijdens zijn voetbalwedstrijd. Het hele stadion stond op en applaudisseerde een minuut lang….: kippenvel dus!

Tijdens de persconferentie maakt m.i. Henk de Jong nog een fout, om te zeggen, dat hij met een Jupiler-elftal in de eredivisie speelde. Dat het elftal kwaliteit ontbeert is wel duidelijk, maar heeft hij niet mede met technisch directeur Peter Hofstede deze selectie samengesteld ??? Er zijn behoorlijk wat spelers gehaald, maar blijkbaar met onvoldoende kwaliteit. (Mo-j toch maor’s in de spiegel kieken!) Bovendien diskwalificeer je hiermee je eigen spelers, die je hard nodig hebt, om mede voor jou te presteren; niet handig Henk!!

DE GRAAFSCHAP – VVV-VENLO: 1-2

Arbiter Richard Martens | Toeschouwers: 11.702

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Tino Susic (6.), 0-2 Danny Post (30.), 1-2 Delano Burgzorg (88.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena, S. Nieuwpoort ©, Straalman, Owusu; Olijve, Nijland (46. El Jebli), Tutuarima (46. Klaasen); Van Mieghem, Thomassen (70. Burgzorg) en Serrarens.

Opstelling VVV-Venlo: Unnerstall; Rutten, Promes, Röseler, Janssen; Seuntjens, Post © , Susic; Opoku (90+2. Kum), Mlapa (76. Joosten) en Grot (64. Van Ooijen).

Gele kaart(en) De Graafschap: Olijve (27.), S. Nieuwpoort (37.)

Gele kaart(en) VVV-Venlo: Seuntjens (45.), Susic (84.)