Home Limburg Venlo Eerste Business Meeting bij HAS Hogeschool in Venlo

Eerste Business Meeting bij HAS Hogeschool in Venlo

Om HAS Hogeschool meer bekendheid te geven onder Limburgse ondernemers, houdt de instelling op 19 maart voor het eerst een Business Meeting. De bijeenkomst vindt plaats bij Scelta Mushrooms. Ruim 50 bedrijven uit de regio zijn uitgenodigd om de Business Meeting bij te wonen.

HAS Hogeschool hecht veel waarde aan de samenwerking met het bedrijfsleven. Werken in de praktijk is voor veel studenten het meest waardevolle onderdeel van hun opleiding, bijvoorbeeld via projecten, stages en hun afstudeeropdracht. HAS Hogeschool start in september 2013 met een vestiging in Venlo. Deze vestiging heeft minder practicumfaciliteiten in huis dan die in Den Bosch en daarom wordt nog sterker dan in Den Bosch de samenwerking met bedrijven gezocht. Dat HAS Hogeschool in Venlo een vestiging start is niet voor niets: de opleidingen van de instelling staan in het teken van business, natuur, plant, dier, mens en voeding en sluiten daarmee perfect aan bij de sterk in ontwikkeling zijnde economische activiteiten in de regio. Onderwijs en werkveld kunnen elkaar zo versterken.

Onderscheidende positie in 2020
Tien ondernemers geven tijdens de Business Meeting in een vijf minuten durende monoloog (een zogenaamde TedTalk) hun visie op de ontwikkelingen die in de Regio Venlo zouden moeten plaatsvinden om de regio in 2020 een onderscheidende positie te laten hebben ten opzichte van andere Green-, Brain- en Tradeports. Ze gaan daarbij ook in op de rol van de kennisinstellingen hierbij. Tussen de monologen door nemen de sprekers plaats aan een gesprekstafel en gaan in op reacties uit de zaal. Sprekers zijn onder meer Jan Klerken van Scelta Mushrooms, Noud Janssen van de LLTB, Jan Janssen van Vitelia en Dick Pouwels van HAS Hogeschool. Tussendoor is er tijd voor een hapje en een drankje.

Laad meer Venlo

Geef een reactie

Bekijk ook

Noord-Limburg – Acht aanhoudingen bij internationale criminaliteitscontroles

Op twee locaties in Venlo vonden woensdag tussen 15.30 en 22.00 uur grote criminaliteitsco…