Home Limburg Sittard-Geleen Verkeersveiligheidsproject Munstergeleen van start gegaan

Verkeersveiligheidsproject Munstergeleen van start gegaan

Leerlingen van groep 7 en 8 van basisschool Munstergeleen spraken van maandag tot en met vrijdag 143 weggebruikers aan op hun te snelle rijgedrag. De hoogst gemeten snelheid was 55 km/u, waar 30 de limiet is. De kinderen hielpen de medewerkers van het Team Subjectieve Verkeersonveiligheid (TSV), onderdeel van het Team Verkeer van de politie in Limburg. Dit team is op verzoek van de bewoners bezig de verkeersonveiligheid op de Abshoven en Geleenstraat aan te pakken.

Gemeente en politie zijn al langer in gesprek over de verkeersveiligheid op genoemde straten. Ondanks de verschillende verkeersremmende maatregelen die de gemeente inmiddels getroffen heeft, bleven er klachten komen over te hard rijden. Vooral in Abshoven en de Geleenstraat. Daarom controleert de Politie de komende tijd intensief op de snelheid om de verkeersveiligheid in de buurt nog verder te verbeteren.

De opening van het project op 4 maart 2013 in aanwezigheid van wethouder Peter Geenen, belangstellende buurtbewoners, politiechefs en medewerkers van de gemeente was een succes. In die week werden ongeveer 1.350 passerende weggebruikers op hun snelheid gecontroleerd. De politie was vier dagen van die week samen met de kinderen aanwezig om de controle uit te voeren.

Vanaf 11 maart t/m 14 april wordt verbaliserend opgetreden tegen alle te snel rijdende bestuurders. Ook worden in de week van 25 t/m 31 maart 2013 bij alle aangrenzende woningen zogenaamde 30 km-containerstickers uitgedeeld. Dit wordt gedaan door leden van de buurtvereningingen.

Laad meer Sittard-Geleen

Geef een reactie

Bekijk ook

Celstraf en tbs voor Sittardse potloodventer

Een 28-jarige man uit Sittard is in hoger beroep veroordeeld tot 106 dagen cel en tbs met …