Home Limburg Heerlen FIOD rolt illegale sigarettenfabriek op

FIOD rolt illegale sigarettenfabriek op

De FIOD heeft donderdagochtend negen mannen aangehouden op verdenking van illegale sigarettenproductie en illegale sigarettenhandel. Zij werden aangetroffen in een loods in Landgraaf waar apparatuur stond om op grote schaal sigaretten te maken.

De FIOD heeft in totaal beslag gelegd op ruim 5.000.000 sigaretten. Het merendeel van de in beslag genomen sigaretten lag opgeslagen in een loods in Heerlen. In de loods in Landgraaf is circa 5.000 kilo ruwe tabak aangetroffen en een grote hoeveelheid verpakkingsmateriaal voor sigaretten. Het vermoeden is dat de mannen de geproduceerde sigaretten naar landen als Italië, Duitsland en Zwitserland exporteerden, zonder dat zij accijns afdroegen. Zij worden dan ook verdacht van belastingfraude.

De sigarettenfabriek zal worden ontmanteld. Alle apparatuur wordt in beslag genomen en de sigaretten worden vernietigd. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket.

Laad meer Heerlen

Geef een reactie

Bekijk ook

Nieuwe burgemeester in Kerkrade

Mevrouw dr. P. Dassen-Housen (Petra) is benoemd tot burgemeester van Kerkrade. De benoemin…