Home Limburg Brunssum Onderzoek naar plof- en ramkraken

Onderzoek naar plof- en ramkraken

De Bovenregionale recherche Zuid-Nederland stelt een onderzoek in naar aanleiding van een ramkraak bij een vestiging van Fair Play in Kerkrade en twee pogingen tot een plofkraak van een pinautomaat in Epen en in Koningsbosch. Deze delicten zijn gepleegd in de maand november van het afgelopen. Op camerabeelden is te zien dat er steeds meerdere daders bij betrokken waren. Door deze daders werd tijdens het plegen van de delicten gebruik gemaakt van gestolen voertuigen. Opvallend is dat deze voertuigen allemaal in Brunssum werden gestolen. De daders gingen telkens met grof geweld te werk en schuwden niet geweld tegen de politie te gebruiken. Tijdens de plofkraak in Epen werden de daders door de politie overlopen. Omdat een van de daders gebruik maakte van een vuurwapen, werd door de politie meerdere malen geschoten. De daders zijn daarop in een auto gevlucht. In Kerkrade werd de pui van Fair Play bij het Parkstad-stadion eruit gereden, waarna enkele geldautomaten werden gestolen. De auto waarmee de pui kapot werd vernield, is ter plaatse achtergelaten en in brand gestoken. Ook deze auto bleek te zijn gestolen.

Het onderzoek naar de poging plofkraak in Koningsbosch is op dinsdag 16 april behandeld in het televisieprogramma Opsporing Verzocht. Er is een tip binnengekomen naar aanleiding van deze uitzending. Deze tip wordt nader onderzocht. De politie is van mening dat deze strafbare feiten door een en dezelfde dadergroep zijn gepleegd. De politie is nog steeds op zoek naar getuigen die over deze zaken iets kunnen vertellen.

Laad meer Brunssum

Geef een antwoord

Bekijk ook

Nieuwe burgemeester in Kerkrade

Mevrouw dr. P. Dassen-Housen (Petra) is benoemd tot burgemeester van Kerkrade. De benoemin…