Home Limburg Limburgse Derby eindigt in 0-0

Limburgse Derby eindigt in 0-0

Het is vrijdagavond en grote delen van het land maken zich dan op voor de Jupiler League wedstrijden. Grote vraag is dan ook wie er op de laatste speeldag kampioen wordt en wie elkaar zal treffen in de nacompetitie. Is het Volendam of Cambuur die met de titel aan de haal gaat? Wie van deze twee wordt de tegenstander van MVV in de nacompetitie? Ook in het zuiden des vaderlands maakt men zich op voor een speciale wedstrijd op de laatste speeldag, namelijk de Limburgse derby tussen MVV Maastricht en Fortuna Sittard. In een volgepakt stadion De Geusselt zagen de toeschouwers een aantrekkelijke wedstrijd.

Het was Fortuna dat sterk uit de startblokken kwam en de eerste kansen kreeg om de score te openen, in de persoon van Rajcomar die zijn vrije trap na 3 minuten spelen ver over het doel van Bram Castro zag gaan. Enkele minuten later was het Joeri Schroyen die zijn schot zag eindigen in de handen van de thuisdoelman. Na een kleine 5 minuten spelen kwam MVV voor de eerste keer in de buurt van het Sittardse doel maar Esajas zag zijn bal geblokt worden door een verdediger van de Sittarders. Dit was het teken voor de thuisploeg om echt aan de wedstrijd te beginnen en de Maastrichtse fans gingen er eens goed voor zitten en wederom was het Malcolm Esajas die voor gevaar zorgde, doch zijn schot werd gestopt door doelman Kaya van Fortuna Sittard.

Door geklungel in de verdediging van de thuisploeg was het Fortuna dat een grote kans kreeg om de scoren te open. Gelukkig voor de Sterrendragers zag Kevin Diaz zijn schot ruim overgaan. Daarna was het oud MVV-er Prince Rajcomar die na een lange solo dacht de 0-1 op het scorenbord te brengen, maar de uitstekende Belgische doelman Castro van de thuisploeg stopte het schot .

Na een paar goede aanvallen van beide zijden waar geen doelpunt uit volgde, dacht Tom van Hyfte de scoren te openen voor de roodhemden uit Maastricht maar ook hij zag zijn schot langs de verkeerde kant van de paal naast gaan. Toch was het MVV dat de volgende grote kans kreeg. Na een overtreding op Verdellen paste de scheidsrechter goed de voordeelregel toe en was het wederom Esajas die dacht te gaan scoren. Zijn bal richting de buitenste kruising van het doel ging echter net over. Vlak voor rust kregen beide teams nog een grote kans om de scoren te openen. Daar waar Fortuna via Diaz dacht op voorsprong te komen zag het publiek de bal hard voorlangs gaan en een paar tellen later was het Lloyd Borgers die na een voorzet van Sven Braken een niet te missen kans om zeep hielp waardoor de rust werd bereikt met een 0-0 stand.

Het was MVV dat sterk begon aan de tweede helft en de eerste kans kreeg na een uitstekende steekbal van Tom van Hyfte op wederom Borgers. Die zag zijn bal echter naast het doel belanden. MVV domineerde het eerste kwartier na de pauze en kreeg kans op kans, maar door de slordige afwerking bleef het nog steeds 0-0 tussen beide Limburgse ploegen.

Na 60 minuten spelen hield iedereen die MVV een warm hart toedraagt zijn hart vast, want het was Antonio Stankov die na een harde botsing met doelman Kaya van Fortuna enkele tellen op het veld bleef liggen. Gelukkig kon hij de wedstrijd na een korte blessurebehandeling toch verder spelen. Nadat de ploeg van trainer Wil Boessen de thuisploeg had laten uitrazen kreeg ook Fortuna Sittard weer wat meer grip op de wedstrijd, wat resulteerde in enkele kansen die geen doelpunt opleverden. MVV dacht dan toch weer de scoren te openen nadat Malcolm Esajas zich door de verdediging had
gewrongen, maar zijn schot op doel werd door Fortuna-doelman Ferhat Kaya met de voeten gestopt.

Het 7012 personen tellende publiek ging er nog eens goed zitten voor de laatste 10 minuten waarin beide kampen hoopten op de overwinning. MVV dreigde de 3 punten in huis te houden na een kans van Mark Veldmate, doch hij zag zijn schot
naast het doel belanden. In de 83ste minuut dacht ook alles dat groen/geel was dan toch 3 punten mee naar huis te kunnen nemen nadat de ingevallen Timothy Dreesen scoorde en de 0-1 op het scorenbord bracht. Gelukkig voor de
Maastrichtenaren was het de grensrechter die had gevlagd voor buitenspel en het feestje voor Fortuna Sittard bedierf. In de resterende minuten golfde het spel wat op en neer waarbij beide teams geen doelpunt meer maakten en het dus 0-0 bleef.

Nu de competitie ten einde is en iedereen weet dat SC Cambuur ten koste van Volendam kampioen is geworden gaat iedereen in Maastricht en Sittard zich opmaken voor de nacompetitie. Daar waar Fortuna zich gaat opmaken voor een tweestrijd met De Graafschap mag MVV wederom tegen Volendam aantreden. De Maastrichtenaren spelen eerst op 16 mei thuis tegen Volendam en 3 dagen later gaat de rood/witte ploeg van trainer Trost naar het hoge noorden waar ze gaan proberen de volgende ronde te halen tegen wie weet wel VVV/Venlo of Roda JC.