Home Noord-Brabant Den Bosch MVV wint met 1-2 van FC den Bosch na een gouden wissel van Rene Trost

MVV wint met 1-2 van FC den Bosch na een gouden wissel van Rene Trost

Tom van Hyfte (Unique Photo)

MVV Maastricht had het moeilijk de eerste helft in den Bosch tegen de plaatselijke FC. FC den Bosch van Jan Poortvliet kende in de eerste helft vele aanvallen tegen de verdediging van de Maastrichtenaren. Met een doelpunt in de 34ste minuut van Van Weert moest MVV de kleedkamers opzoeken met een 0-1 achterstand.

In de tweede helft was het een sterker MVV Maastricht dat de kleedkamers uitkwam en met een doelpunt van Tom van Hyfte na afleggen van Marc Veldmate gelijk wist te komen in de 49ste minuut. Na een rush van Nathan Rutjes waarbij de Maastrichtse speler 3 Boschenaren wist te passeren raakte de speler geblesseerd na een overtreding en moest het veld verlaten. Cor Gillis verving Rutjes in de 58ste minuut.

Vanaf dit moment werd het een spannende wedstrijd waarbij beide ploegen kansen kregen door slordig spel. Bryan Smeets schoot rakelings langs het doel van Begois, doelman van FC den Bosch,  maar ook Bram Castro moest voor MVV enkele keren goed ingrijpen.

In de laatste fase moest Malcolm Esajas plaatsmaken voor Lloyd Borgers. Wederom een gouden wissel van Trainer René Trost. Vers in het veld wist de spits MVV Maastricht op een 1-2 voorsprong te brengen na een voorzet van Bryan Smeets. 100 meegereisde MVV fans zagen hun ploeg 3 punten mee terug nemen naar Maastricht.